onsdag 21 december 2011

Egentligen borde man vara deprimerad (v.37 2011)

Det går inte att förneka längre, hösten har kommit. Den är verkligen här på riktigt, med regn och rusk och mörka kvällar.

Man kan inte minst se att årstiden verkligen är här på kvällstidningarnas löpsedlar och bilagor. Nu haglar knepen och kurerna mot den så kallade höstdepressionen över oss. Det handlar om saker som ska drickas, ätas, tränas och köpas. Men jag låter mig inte luras, visst det är en mörk och kall tid som närmar sig, men det där med höstdeppighet det är bara ett kommersiellt knep för att få oss att köpa diverse detoxer och hjälp till självhjälpsböcker. Istället för att läsa tidningarnas listor över vad som ska göra dig gladare under hösten så läs min lista över vad som är så fantastiskt med hösten.

  1. Nu är det äntligen dags för alla varma kläder. Tänk att få ta på sig en stor stickad halsduk. Det där med bylsiga kläder har ju dessutom en fördel utöver sin värmande effekt. Allt vad bikiniångest heter är som bortblåst. På hösten ska man se mysigt mullig ut.

  1. En fördel som kanske gynnar min far mer än mig är det där med att det faller ner massor av löv och snart ändå kommer snö. Alltså är gräsklippning ett minne blott. Ingen bryr sig om att gräset är lite långt fram i september, det dröjer inte länge innan det vissnar och täcks med ett vitt lager snö ändå.

  1. Nu är det mörkt kallt och regnigt och det finns ingen som klandrar dig om du väljer att sitta inne i dina fårskinnstofflor och titta på film istället för att vara ute i rusket. Hösten bjuder ju dessutom på en hel massa trevliga tv-serier att följa.

  1. Alla vet att godis och film hör ihop. När det är så mörkt och kallt kan man dessutom behöva muntra upp sig med något. Något som i alla fall för mig i de allra flesta fall stavas choklad.

  1. Känner man sig glåmig och trött och har mörka ringar under ögonen är det ingen som blir förvånad. På hösten får man vara lite ur form. Att det för det mesta handlar om en alldeles för sen kväll behöver ju ingen få veta.

  1. Skogen fylls plötsligt med svamp och trädgården med frukt. Hösten känns som en riktig mat-årstid. Och konstigt nog är allt godare om man har plockat det själv.

  1. Hösten är vacker! Efter en kvalmig sommar är det skönt att andas frisk höstluft. Det är framförallt på hösten som jag känner att jag är väldigt glad över att bo på landsbygden. Här kan man tydligt se alla höstens vackra färger som framträder tydligare för varje dag.

  1. Plötsligt försvinner alla hemska myggor, flugor och fästingar. Det går att vara ute utan att bli sönderbiten eller tvingas bära stinkande anti-myggstift.

  1. Hösten är en lagom årstid. Man har sommarens bad och sol i färskt minne och ser fram emot en vit vinter och favorithögtiden jul.

  1. Sist men inte minst; det allra bästa med hösten är ändå att det faktiskt går väldigt fort tills det blir sommar igen.

Se där, hösten är inte så deppig trots allt! Vad var det jag sa?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar